Mielenrauhan kesäterveiset

Huh huh mikä kevät!

Kuluneet viime kuukaudet ovat tarjonneet mielenkiintoisen ikkunan organisaatioiden sekä yksilöiden kykyyn käsitellä massiivisia muutoksia ja kriisejä. Osa organisaatioista on siirtynyt sujuvasti pre-pandemian ajasta kriisinhallintaan kun taas osa on hakenut suuntaa, pyristellyt ja kamppaillut selviytymisensä kanssa. Valitettavasti jotkut organisaatiot eivät ole kuitenkaan selvinneet.

Me saimme pienen etumatkan ja esimakua kevään haasteista kun Peace of Mind Ltd. sai Aasiassa tuta niistä muutoksista, mitä orastava pandemia merkitsi koulutus- ja konsulttitaloille. Kotimaassa meni yli kuukausi ennen kuin pohjoiset markkinat alkoivat reagoida Aasian markkinoiden tavoin. Meillä oli siis useampi viikko aikaa suunnitella ja varautua.

Iso osa asiakkaista on siirtynyt striimattujen palveluiden pariin hyvinkin joustavasti, osa on suostunut siirtämään tilaisuuksia syksymmälle ja uusiakin asiakkuuksia on tullut ilahduttavan paljon. Mielenrauha on kevään aikana omalta osaltaan pyrkinyt tukemaan myös asiakkaitamme muutosten parissa, tarjonnut avaimia hyvinkin tunnepitoisten kohtaamistilanteiden hallintaan ja parantanut organisaatioiden valmiuksia palata post-pandemian jälkeiseen aikaan.

Nyt ollaan siirtymässä aikaan, jossa organisaatioiden osalta suurimmat muutokset ovat tältähaava koettuna ja talous alkaa piristyä. Yksilötasolla olemme koulutuksissa puhuneet “henkiinjäämisen euforian” riskeistä. Rahankäyttö on huolettomampaa, heräteostoksia tehdään herkemmin ja arki saattaa olla elämyshakuisempaa. Kotimaisten yritysten toiminnan tukeminen on toki tärkeää. Hong Kongissa vuoden 2003 SARS-epidemian jälkeen havaittiin ns. “Kostotuhlaus-ilmiö”. Rahaa käytettiin selkeästi yli omien varojen. Nyt olisi tärkeää ottaa arkeen paluu maltillisesti ja pitää varasuunnitelmat takataskussa mahdollisen toisen aallon varalta. Kevään aikana iloa tuottaneet pienetkin toimet, kävely luonnossa, virtuaalinen yhteydenpito etäyhteyksien päässä asuviin ystäviin, tietoisuustaitojen (eli mindfulness) hyödyntäminen, terveellinen ja tasapainoinen ruokailu, liikunta ja lepo ovat edelleenkin tärkeitä toimia. Kesä tarjoaa meille nyt mahtavan tilaisuuden nauttia elämän pienistä iloista täysin siemauksin.

Mielenrauhan palvelut ovat kesänkin aikana saatavissa ja olemme mielellämme tukemassa syksyyn valmistautuvia asiakkaitamme.

Nyt kuitenkin kohti Juhannusta ja akkujen lataamista.

Kiitos kaikille Mielenrauhan palveluiden käyttämisestä ja onnellista kesää!

T Totti & Mielenrauhan tiimi Inka, Heikki, Nina, Tero, Mika ja Jonas