Mielenrauhan jouluterveiset

Huh huh,

onhan ollut melkoinen vuosi. Vuosikausien ajan globaaleissa kriisienhallintaskenarioissa on pandemia ollut kärkikymmenikössä. Päättyvä vuosi on kuitenkin melko selkeästi osoittanut, että useimmilla organisaatioilla kriisi on paljastanut osa-alueita jossa on ollut selkeitä kehityksen tarpeita. Yksilötasolla vaikutukset ovat olleet useimmiten vielä dramaattisempia. Olemme vuoden aikana Mielenrauhassa huomanneet, että iso osa ihmisistä on pystynyt käsittelemään kriisejä ja muutoksia hyvinkin kyvykkäästi. Osa ihmisistä on kuitenkin kamppaillut oman jaksamisensa ja selviytymisensä parissa. Nämä elämäntilanteet ovat ymmärrettävästi heijastuneet työpaikkojen sisäisiin vuorovaikutustilanteisiin ja luonnollisesti myös oman osansa ovat saaneet asiakasrajapinnassa työskentelevät ammattilaiset ja asiantuntijat.

Vuosi ei välttämättä sittenkään ole ollut pelkkää kriisiä ja vastoinkäymisiä. Vuosi 2020 on tarjonnut meille mahdollisuuden pysähtyä ja tarkastella niitä asioita, jotka lopultakin ovat meille tärkeitä. Vuosi on tarjonnut monelle mahdollisuuden viettää enemmän aikaa läheistemme parissa, ehkä hieman rauhallisemman työtahdin, nostanut esille halun auttaa niitä jotka apua ja tukea tarvitsevat, parempaa muutoskyvykkyyttä eli resilienssiä ja joku on saattanut löytää kokonaan uusia positiivisia puolia itsestään. Yksi asia on myös varmaa, kunhan tämä pandemia on ns. paketoitu, olemme jokainen käyneet läpi vaiheen elämässämme, jonka jälkeen voimme yhtä massiivista kokemusta voimakkaampana kohdata elämän muita haasteita.

Mielenrauha on myös osaltaan päässyt tukemaan ja auttamaan monia kotimaisia organisaatioita tämänkin kriisin hallinnassa.

Tänä vuonna päätimme joululahjana tukea SOS-Lapsikylän Apuu-chat palvelua. Tämä palvelu on tarkoitettu 7-12-vuotiaille lapselle tilanteeseen, jossa hän kokee olonsa turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitsee apua. Chat-palvelu vastaa siihen tarpeeseen, että erityisesti alle 13-vuotiaille lapsille ei Suomessa ole olemassa heidän valmiutensa ja kyvykkyytensä huomioivaa, yksinkertaista hätäpalvelua.

https://www.sos-lapsikyla.fi/apuu-chat/?gclid=EAIaIQobChMI0f6qv6HS7QIVFnAYCh3ilgsHEAAYASAAEgLDzvD_BwE

Kiitos kaikille Mielenrauhan yhteistyökumppaneille ja asiakkaille sekä rauhallista joulua.

T Mielenrauhalaiset Totti, Inka, Heikki, Nina, Tero ja Mika