29.4.2021 PUHE-JUDO™ TUNNEPITOISTEN PALVELUTILANTEIDEN AMMATTIMAINEN HALLINTA – ETÄKOULUTUS

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET: https://kesayo.jyu.fi/fi/opintotarjonta-uusi/koulutustarjonta/4/191/247100W

Tämän koulutuksen jälkeen osaat hoitaa haastavat vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteet hallitusti ja ammattimaisesti. Tilaisuudessa keskitytään kasvokkain ja puhelimessa tapahtuvaan viestintään ja vuorovaikutukseen tilanteissa, joissa vastapuoli on kiihtynyt, turhautunut, vihainen, pettynyt tai jonkin muun tunnekuohun vallassa, ja jolloin normaali viestintä sekä faktatietoihin perustuva selittäminen ei rauhoita vastapuolta.

Koulutuksessa opitaan koko haastavan palvelutilanteen hoitamisen draaman kaari aloituksesta rauhoittelun ja ratkaisun etsimisen kautta tyylikkääseen tilanteen päättämiseen.

Opittujen taitojen ja tekniikoiden avulla parannetaan myös osallistujan työssä jaksamista ja työhyvinvointia, sekä vähennetään eskaloituvien konfliktien määrää omassa organisaatiossa.

– Opit selkeät ja kunnioittavat toimintamallit tunnepitoisiin tilanteisiin

– Kuormitut haastavissa viestintätilanteissa vähemmän ja olet kyvykkäämpi hoitamaan vaativatkin tilanteet. Palaudut myös tilanteista nopeammin

– Saat vaikeat ja tunnepitoiset tilanteet tehokkaammin hallintaan – saat pitkittyneet tilanteet hallitusti päätökseen ja saat keinoja ”aikavarkaiden” varalle

Opit myös asettamaan vastapuolen epäasialliselle käytökselle ammattimaisesti rajat.

Jyväskylän kesäyliopisto järjestää koulutuksen opetushenkilöstölle, mutta koulutus soveltuu kaikille toimialoille.