Mobiilisovellus

Applikaatio turvallisuuden kehittämiseen

Mielenrauha tekee yhteistyötä Aware Applicationsin kanssa uuden mobiiliapplikaation parissa joka tarjoaa jokaisen ammattilaisen puhelimeen kattavasti kaiken ohjeistuksen, turvallisuuspoikkeamien raportoinnin, koulutukselliset elementit, tehtävälistat sekä avun hälyttämisen SOS-toiminnolla.

“Ensimmäistä kertaa kaikki turvallisuuteen liittyvä tieto on jatkuvasti ajan tasalla, kaikkien saatavilla ja kehitettävissä.”

Kenelle:

Koko henkilöstölle, ei pelkästään turvallisuudesta vastaaville Kaikille sidosryhmille – esimerkiksi vierailijat, alihankkijat, huoltotyöntekijät, asiakkaat

Miksi:

Yleisen työturvallisuuden ylläpitämiseen sekä kehittämiseen Kokonaisvaltaisen turvallisuusjohtamisen täydentämiseen Normaalista poikkeavien tilanteiden hallintaan – huoltoseisokit, saneerausprojektit
Tulemme mielellämme esittelemään applikaatiota tarkemmin sekä räätälöimään ratkaisun juuri teidän organisaatiolle!

Työhön perehdyttäminen

Tunne työsi ja tehtäväsi

Uusien sekä olemassa olevien työntekijöiden työhön ja työpaikan turvallisuusohjeisiin perehdyttäminen. Ohjeiden selkeä esitystapa sekä nopea saatavuus tukee oppimista ja mahdollistaa tarvittaessa asioiden tehokkaan kertaamisen.

Yhteisten ohjeiden ja toimintatapojen omaksuminen auttaa koko työyhteisöä toimimaan turvallisemmin.

Turvallisuustieto

Minimoi tapaturmat
Kaikki olennainen turvallisuuteen liittyvä
ohjeistus aina käden ulottuvilla, ajan tasalla ja kaikkien saatavilla.

Esimerkiksi:
• Työskentelyohjeistukset
• Suojavarusteluettelo
• Hälytysmerkit
• Turvallisuuskoulutusten aikataulut
• Yritysinfo
• Projektit

Yksintyöskentelyturva SOS-toiminto

Turvaa yksintyöskentelyyn

Poikkeavissa tai yllättäen muuttuvissa olosuhteissa lähetettävät viestit ja ilmoitukset antavat turvaa haastavia tilanteita työssään kohtaaville henkilöille sekä yksin työskenneltäessä.

Ennalta määritetylle henkilölle tai ryhmälle lähetettävä hätäviesti voidaan lähettää joko käyttäjän ajastamana tai manuaalisesti.

Tavoitteena on saada välitettyä tieto uhkaavasta tilanteesta ja mahdollistaa nopea reagointi esimerkiksi tarkistussoittojen tai GPS-paikannuksen avulla.

Ajastettu yksintyöskentelyturva

Turvaa yksintyöskentelyyn

Ns. munakello periaatteella toimiva ominaisuus jossa yksin työskentelevä kuittaa sovellukseen asetetuin väliajoin olevansa kunnossa.

Jos kuittausta ei tietyn ajan sisällä tule, lähettää sovellus viestin ennalta määrätylle vastaanottajalle/käyttäjäryhmälle push-ilmoituksena.

Käyttäjällelähetetäänpush-viestiesim.puolituntiaennen kuinajastimen aika olisi loppumassa, jotta SOS – ilmoituksia ei lähetetä unohduksen takia vahingossa.

Vaaranarvionti, riskianalyysi, toimenpidelistaus

Tunnista ja arvioi työn riskit

Ennaltaehkäise työssä esiintyviä riskejä tunnistamalla ja arvioimalla ne jo etukäteen.

Selkeillä ja nopeilla ”oikein-väärin” valinnoilla käydään läpi työhön tai toimenpiteeseen liittyvät riskit sekä tarjotaan mahdolliset toimintaohjeet oman oppimisen ja toiminnan tueksi.

Tavoitteena on parantaa omaa havainnointi- ja toimintakykyä riskitilanteissa sekä auttaa hallitsemaan työympäristön riski/vaaratekijöitä tehokkaammin.

Havainnot ja ilmoitukset

Ilmoita ajoissa

Kuvalliset turvallisuushavainnot ja parannusehdotukset suoraan sovelluksesta.
Jokainen työturvallisuuteen ja -ympäristöön liittyvä havainto on tärkeä ja sillä voidaan kehittää toimintaa sekä ehkäistä suuriakin onnettomuuksia.
Sovelluksen avulla havaintojen tekeminen on helppoa. Kuvamahdollisuuden lisäksi ilmoitus voidaan tarvittaessa paikantaa ja jatkossa resursseja käyttää siellä, missä niille eniten on tarvetta.

Viestit

Reaaliaikainen tiedotus
Vaaratiedotteet ja muut huomiota vaativat ilmoitukset nopeasti sovelluksen käyttäjille.

Push-viestit takaavat sen, ettei yksikään tärkeä viesti jää huomioitta

Oli kyse sitten tulipalosta tai kadonneista avaimista, viestisi tavoittaa reaaliajassa kaikki sovelluksen käyttäjät.

Yhteystiedot

Tavoittaa avainhenkilöt

Tärkeimmät yhteystiedot sekä soittomahdollisuus kätevästi etsimättä ja ilman välikäsiä.

Löydä oikeat henkilöt ja soita heti.

Kartat

Aina oikea suunta

Kartat kätevästi aina mukana ja saatavilla. Löydä nopeasti ensiapuvälineet, kierrätyspisteet ja oikeat ovitunnukset.

Sovelluksen avulla suunnistat helpommin alueella liikkuessasi. Esimerkiksi jätelajittelun helpottamiseksi voidaan karttaan merkitä kaikki alueelta löytyvät kierrätyspisteet. Ensiapuvälineiden nopea löytyminen on taas oleellinen osa työturvallisuutta. Sovelluksesta löytyvän kartan avulla löydät aina heti lähimmän avun.

Koneiden ja laitteiden riskien ja huoltojen hallinta

Tunnista ja arvioi työkoneiden riskit

Paranna työturvallisuutta ja toimintavalmiutta minimoimalla koneiden ja laitteiden käytöstä aiheutuvat riskit ja tapaturmat.

Koneiden ja laitteiden käyttö- ja turvallisuusohjeet sekä tarvittaessa automaattiset ilmoitukset koneiden huoltosuunnitelmien mukaisista toimenpiteistä.

Yhteen kootut tiedot koneista ja laitteista sekä ajoissa että oikein tehdyt huollot lisäävät työturvallisuutta, pidentävät koneiden ja laitteiden käyttöikää ja vähentävät ylläpitokuluja.

Kustomointi

Sovelluksen lisäominaisuudet Sovellusta voidaan muokata asiakkaan tarpeiden mukaan palvelemaan käyttäjiään vieläkin kattavammalla sisällöllä. Erikseen neuvoteltavia lisäominaisuuksia voivat olla esimerkiksi:

 • Kartat paikannusominaisuudella

    ✓ Paikannuksen tarkkuus n. 1m
    ✓  Sisätilojen paikannus kerroksissa
    ✓  Turvallisuushavainnot automaattisesti paikannettuna
    ✓  Turvallisuushavaintojen statistiikka valmiiksi kartalla

 • Laajemmat raportointityökalut
 • Integroiminen asiakkaan omiin järjestelmiin
 • Hallintapaneeli

  Osaksi tehokkaampaa turvallisuusjohtamista

  Hallintapaneelin kautta syötetään sekä hallinnoidaan sovelluksen sisältöä.

  Hallintapaneelissa voidaan muun muassa päivittää turvallisuusohjeita tai esimerkiksi luoda ja lähettää pikaviestejä suoraan valikoiduille käyttäjille/käyttäjäryhmille.

  Hallintapaneelin avulla on mahdollista myös tehdä sekä määritellä eritasoisia käyttäjille tarkoitettuja käyttöoikeuksia joko hallintapaneeliin tai itse sovellukseen.

  Hallintapaneelia käytetään tietokoneen selaimella tai vaihtoehtoisesti tabletilla.

  Pyydä tarjous