8.11.2021 VAINOAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ; LAIN SOVELTAMINEN JA OIKEUSKÄYTÄNTÖ. OHJEITA ERI TILANTEISIIN

Vainoaminen käytännössä; lain soveltaminen ja oikeuskäytäntö. Ohjeita eri tilanteisiin.
Hans Kivimäki
8.11.2021 (ma) 14:00-16:00

Kurssille osallistumisesta saa todistuksen.

Yksittäisen webinaarin hinta: 200,00 € + alv 24%

Koko luentosarja yhteishintaan: 1500,00 € + alv 24%

Ilmoittautuminen webinaariin: https://fi.surveymonkey.com/r/QF9ZBGW

Millaisia käytännön tilanteita ja ongelmia voidaan ratkoa tunnistamalla sekä soveltamalla mm. vainoamista koskevia säännöksiä. Miten säännöksiä (lakeja) voidaan käytännössä soveltaa; millaisiin tilanteisiin ja miten.

Esim. tarkkailu työpaikalla, uhkailut jne. Jopa kukkien lähettäminen ja muut huomionosoitukset voivat olla vainoamista, jos huomionosoitusten kohde itse kokee ne ahdistavina ja tekijän tulee pitää tätä kohteen tunnetta varsin todennäköisenä tekojensa seurauksena.

Vainoamisella tarkoitetaan juridisesti tunkeilevaa ja toistuvaa käyttäytymistä, joka on epätoivottua ja aiheuttaa uhrissaan pelkoa tai ahdistusta. Tekotavoissa vain mielikuvitus on rajana, ne vaihtelevat yleisestä tarkkailusta vakaviin väkivallan tekoihin (reippaasti esimerkkejä).

Käytännön ohjeita/toimenpiteitä asian ratkaisemiseksi (esim. lähestymiskiellon hakeminen jne.)

Hans Kivimäki on juristi, joka on syvällisesti perehtynyt aiheeseen useiden oikeiden tapausten myötä. Näissä tapauksissa hänen päämiehensä ovat olleet asianosaisina vainoamistapauksissa. Hans Kivimäellä on myös pitkä historia kouluttajana. Hans on luennoinut mm. lukuisissa oikeudellisissa asiantuntijaseminaareissa ja kerännyt kiitosta substanssiosaamisen yhdistämisestä ihmisläheiseen koulutustapaan. Luennoitsijana Hans on innostava ja helposti lähestyttävä luennoitsija, jonka seminaareissa ihmiset viihtyvät – vaikka aiheet ovatkin haastavia.