3.6.2024 KATKAISE NEGATIIVINEN KIERRE – KOHTI VASTUULLISTA TYÖKÄYTTÄYTYMISTÄ

ILMOITTAUTUMINEN: nina.neuvonen@mielenrauha.com

📅 Maanantai 3. kesäkuuta
🕘 Klo 12:00-16:00

Etäkoulutus Teamsillä
Hinta: 125 € + alv 24 %

Epäasiallinen kohtelu ja työpaikan sisäiset ristiriidat piinaavat suomalaisia työyhteisöjä yhä enemmän. Tämä näkyy kiistatta viimeisimmissä tutkimuksissa.

Monesti tärkeiden työntekijöiden kohdalla ei-toivottua käytöstä ennemmin siedetään ja kestetään, kuin otetaan asiat käsiteltäviksi. Pitkään jatkunut sormien läpi katsominen ruokkii herkästi ongelmakäytöstä – ja työpaikan ilmapiirin myrkyttävä negatiivinen kierre on valmis.

Miksi osallistua koulutukseen?

Koulutuksessa autamme hr-ammattilaisia, esihenkilöitä ja johtoa rakentamaan vastuullista työpaikkakulttuuria, jossa epäasiallinen käyttäytyminen saadaan karsittua. Koulutuksen käytännönläheisten neuvojen ja elämän makuisten esimerkkien avulla on mahdollista päästä pitkäänkin jatkuneesta negatiivisestä kierteestä, kohti toimivampaa työyhteisöä.

– Saat helposti käyttöön otettavia tekniikoita vaikeista asioista keskustelemiseen
– Ymmärrät haastavien keskustelutilanteiden taustalla vaikuttavia voimia
– Onnistut esihenkilönä, HR:n edustajana tai johtajana luomaan avointa keskustelukulttuuria

Koulutuksen otsikointia:

– Miten voimme jaksaa paremmin ja ymmärtää osapuolten reaktiota?
– Työyhteisön tuen merkitys – uhkia ja pelkoa vai mahdollisuuksia ja turvaa?
– Ongelmallisen käytöksen riskien tunnistaminen ja altistavat tekijät
– Millaista vuorovaikutusta tavoittelemme
– Sallitaanko meillä epäasiallinen käyttäytyminen?
– Tunnista, reagoi ja ratkaise– Millaista on hyvä palaute
– Puheeksi ottaminen
– Esihenkilön rooli ja vastuut ratkaisijana
– Nollatoleranssi – mitä käytännössä tehdään ja linjataan

Kouluttaja: Tero Ålander, vanhempi asiantuntija

Tero on kokenut kulttuurin rakentaja ja muutoksen tekijä, jolla on käytännön kokemusta yritysmaailman sekä julkisen puolen erilaisista vastuutehtävistä neljältä vuosikymmeneltä. Töissä korostuu maanläheinen, valmentava ote ja kyky saada ihmiset mukaan. Terolla on kokemusta opetus- ja koulutustehtävistä ammattikorkeakoulussa ja ammatillisessa oppilaitoksessa.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö samasta organisaatiosta. Osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen tilaisuutta peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti (sähköpostitse). Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa. Mielenrauha koulutuspalvelut Oy:llä on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla siitä asiakkaalle sähköpostilla viimeistään neljä (4) arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa.