22.11.2021 VAINOAMINEN TYÖYHTEISÖN KIUSANA. MITEN KOHDENNETTUUN VÄKIVALTAAN LIITTYVÄT TYÖNANTAJAVELVOITTEET NÄKYVÄT TYÖYHTEISÖSSÄ?

Vainoaminen työyhteistön kiusana. Miten kohdennettuun väkivaltaan liittyvät työnantajavelvoitteet näkyvät työyhteisössä?
Hans Kivimäki
22.11.2021 (ma) 14:00 – 16:00

Kurssille osallistumisesta saa todistuksen.

Yksittäisen webinaarin hinta: 200,00 € + alv 24%

Koko luentosarja yhteishintaan: 1500,00 € + alv 24%

Ilmoittautuminen webinaariin: https://fi.surveymonkey.com/r/QF9ZBGW

Vainoaminen esim. työpaikalla on usein hyvin erilaista kuin se siviilielämässä. Kyse on usein kokonaisuudesta, jonka tunnistamisessa suurin vastuu on esihenkilöillä.

Ilmiö on haastava, vielä haastavampi kun puhumme työ- tai muista yhteisöistä. Työpaikoilla riidellään, solvataan, loukataan toisten kunniaa ja syyllistytään myös vakavampiin tekoihin. Vaikka vainoaminen työyhteisöissä on melkoisen harvinaista, on kunnianloukkaus jne. paljon yleisempää. Yrityksen näkökulmasta nämä usein näyttävät varsin ikävältä (mainehaitta) – etenkin kun tämä kaikki on esihenkilön vastuulle kuuluva asia. Usein ongelmat näkyvät työntekijän psyykkeessä; sairauspoissaoloja, tilanteiden/tilojen välttelyä jne. Melko yleisiä oireita ovat niin ikään krooniset univaikeudet, ruokahaluttomuus, epäluottamus, epäluuloisuus, hermostuneisuus, neuvottomuus ja depressio => esihenkilön tulee usein rakentaa haastavaa palapeliä. Työturvallisuuslaki velvoittaa toki tähänkin.

Hans Kivimäki on juristi, joka on syvällisesti perehtynyt aiheeseen useiden oikeiden tapausten myötä. Näissä tapauksissa hänen päämiehensä ovat olleet asianosaisina vainoamistapauksissa. Hans Kivimäellä on myös pitkä historia kouluttajana. Hans on luennoinut mm. lukuisissa oikeudellisissa asiantuntijaseminaareissa ja kerännyt kiitosta substanssiosaamisen yhdistämisestä ihmisläheiseen koulutustapaan. Luennoitsijana Hans on innostava ja helposti lähestyttävä luennoitsija, jonka seminaareissa ihmiset viihtyvät – vaikka aiheet ovatkin haastavia.