16.6.2022 TYÖPAIKAN SISÄISET HAASTAVAT VUOROVAIKUTUSTILANTEET

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN: nina.neuvonen@mielenrauha.com

16.6. klo 12.00 – 16.00
Kouluttajana vanhempi asiantuntija Tero Ålander
Hinta 125 € + alv / osallistuja
Koulutus järjestetään Teamsillä

Haastavia vuorovaikutustilanteita ja tunnepitoista käytöstä tulee meille jokaiselle työuramme aikana vastaan. Puheeksi ottamista edellyttävät tilanteet ovat monesti niin vaikeita, että saatamme jättää mahdollisuuden käyttämättä ja ”kärsimme nahoissamme”. Pahimmassa tapauksessa koko työyhteisö alkaa kärsiä ja lisääntyvä pahoinvointi saa aikaan muita lieveilmiöitä.

Koulutuksessa opitaan miten ennaltaehkäistään tarpeettomia ristiriitoja, työyhteisöön vaikuttavia ongelmatilanteita sekä asiatonta ja vastuutonta työkäyttäytymistä. Koulutuksen tarjoamien valmiuksien ja toimintamallien avulla parannetaan viestintä- ja vuorovaikutustaitoja ristiriitatilanteissa, rakentavaa palautteen antamista ja madalletaan kynnystä puuttua ei toivottuun käytökseen työpaikalla.

– Erilaiset häiriöt viestinnässä: mistä ne johtuvat ja miksi ne olisi hyvä tiedostaa?
– Esihenkilön rooli työpaikan terveen ja toimivan viestintäkulttuurin edistäjänä
– Persoonallisuuspiirteiden vaikutus viestintään ja vuorovaikutukseen
– Miksi toinen ihminen on hankala tai hänen viestintänsä tuntuu hankalalta?
– Epäasillisen käytöksen mahdolliset seuraukset silloin, kun ongelmiin ei puututa ajoissa
– Miksi palautteen antaminen tai vastaanottaminen voi usein olla hankalaa?
– Auktoriteetti, logiikka ja empatia – miten voimme paremmin vaikuttaa viestin perille menoon?
– Assertiivisuuden eli oikeanlaisen ja jämäkkyyden merkitys viestinnässä
– Kuuntelu ja kohtelu – yksinkertaisilla keinoilla kohti onnistuneempaa viestintää
– Puheeksi ottaminen ja viiden askeleen malli vaikeisiin viestintätilanteisiin

Tero Ålander, Vanhempi asiantuntija

Terolla on käytännön kokemusta muutoksesta ja muutoksen hallinnasta jo kolmelta vuosikymmeneltä erilaisissa kotimaisissa sekä kansainvälisissä eri toimialojen organisaatioissa. Teron näkemyksen mukaan kaiken keskiössä on ihminen, joka on organisaationsa avainhenkilö onnistumisen varmistamisessa, ja jonka toimintakyvyn ylläpitäminen kaikissa olosuhteissa on keskeisin haaste. Teron laaja-alainen näkemys ja käytännön kokemus yhdistettynä positiiviseen ja asiakaspalveluhenkiseen otteeseen toiminnan kehittämisessä luovat pohjan hauskoille, monipuolisille, innostaville ja käytännönläheisille koulutuksille ja valmennuksille.

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö samasta organisaatiosta. Osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen tilaisuutta peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti (sähköpostitse). Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.
Mielenrauha koulutuspalvelut Oy:llä on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla siitä asiakkaalle sähköpostilla viimeistään neljä (4) arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa.