9.2.2023 KUORMITTAVISTA ASIAKASTILANTEISTA PALAUTUMINEN – TYÖKYKYÄ VARMISTAVAT TOIMET

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN: https://hameenkesayliopisto.fi/koulutus/4112/

Kuvaus

Pandemian aika on valitettavasti tuonut esille selkeän muutoksen asiakkaiden käytökseen; Tulee vähemmän kiitosta ja enemmän kiukuttelua. Ainoat kärsijät eivät ole vain asiakkaan roolissa, vaan asiakasrajapinnassa työskentelevät ammattilaiset, jotka ovat joutuneet samojen muutostilanteiden myötä itse käyttämään energiaansa ja resurssejaan muutoksen hallintaan. Omat energiat haastavien asiakkaiden kohtaamiseen voivat nyt olla vähissä.

Koulutuksessa käydään läpi harmittavien, rasittavien, ärsyttävien tai joskus jopa pelottavien tilanteiden stressinhallintaa.

Aika

10.02.2023 klo 09:00 – 12:00

Paikka

Reaali-aikainen verkkototeutus

Tavoite

Hyötyinä parempi ymmärrys ihmismielen tyypillisimpiin reagointimalleihin haastavien tilanteiden aikana ja erityisesti sen jälkeen.

Osallistuja saa selkeät ohjeet lisäavun ja -tuen hakemiseksi.

Koulutuksen sisältö:

Nopeat toimenpiteet rasittavan tai turhauttavan asiakaskohtaamisen jälkeen

Henkinen huolto työpäivän päätteeksi

Työuupumuksen, stressin ja kriisin määritelmät

Mikä sitten aiheuttaa äkillisen kriisin tai trauman?

Kubler-Rossin traumakäyrä

Vertaistuen merkitys, varsinkin kun kollegat saattavat edelleenkin olla vain Teamsin päässä.

Miten työyhteisö käsittelee traumaattisia tilanteita

Työpaikan ehkäisevät toimenpiteet

Toimintamalleja työpaikalla erilaisiin palautumistilanteisiin

Mistä apua?

Kouluttaja

Tero Ålander, vastuukouluttaja, Mielenrauha Oy

Tero on akreditoitu Resilienssi- ja tunneälyvalmentaja, yrittäjä ja kokenut palveluliiketoiminnan johtaja. Teron osaamisalueeseen kuuluvat myös maltillisen konfliktinhallinnan menetelmät sekä työpaikkojen sisäisten haastavien viestintä- ja vuorovaikutustilanteiden hallinta.

Terolla on liike-elämän kokemuksen lisäksi työkokemusta asiantuntijan ja toiminnankehittäjän tehtävistä sekä opetustehtävistä mm. ammattikorkeakouluissa ja oppilaitoksissa. Teron laaja-alainen näkemys ja käytännön kokemus yhdistettynä positiiviseen ja asiakaspalveluhenkiseen otteeseen toiminnan kehittämisessä luovat pohjan hauskoille, monipuolisille, innostaville ja käytännönläheisille koulutuksille ja valmennuksille.
Muu informaatio

Kurssille osallistuminen edellyttää toimivaa verkkoyhteyttä sekä tietokonetta/älylaitetta. Opetuksessa käytettävä sovellus ilmoitetaan ennen kurssin alkua ja se tulee ladata tietokoneelle/laitteelle itsenäisesti ennen kurssin alkua.

Hinta

110 €

Ilmoittautumiset

30.01.2023 mennessä